luni, 12 decembrie 2016

Despre detaliile nunții – butoniere și brățări din flori

      Desi butonierele și brățările par piese florale puțin importante pentru nuntă, poate vei fi surprinsă să afli că reprezintă acel detaliu care va aparea în majoritatea fotografiilor și în spatele căruia se află o muncă migaloasă. Acest mic element este de obicei gândit în concordanță cu buchetul miresei, buchetul de nașă sau pur și simplu în armonie cu restul florilor de la nuntă pentru familie, domnișoare și cavaleri de onoare.
      Se începe cu alegerea florilor, din tipurile de flori care se folosesc la evenimentul respectiv, se aleg bobocii și florile mai mici ca dimensiuni, și în special detaliile, frunzulițe de diferite texturi și culori, de la plantele decorative prin fructe se iau fie tije subțiri care să conțină fructele, fie fructele sunt ajutate de sârmă tehnică pentru a putea fi adăugate ușor la restul florilor care formează butoniera etc.
      Dupa ce butoniera în sine ia forma dorită și fiecare element este așezat unde îi este locul bine stabilit, se prinde cu atenție pentru a nu deteriora materialul vegetal,  se adaugă un ac special de butonieră și la final panglică, sârma decorativă sau alte  elemente de decor care se vor înveli codițele.  Dacă butonierele urmează să fie folosite pe material delicat, în loc de ac sistemul de prindere poate fi magnet special.
      Brățările se pot face fie pe o bază de panglică, fie pe o bază din material vegetal pe care se lipesc cu adeziv special capete de flori mici și alte detalii vegetative la care se pot adăuga perle, cristale, sârmă sau alte materiale decorative. 
      Gândiți-vă la butoniere și la brățări ca la niște buchete în miniatură care trebuie să arate minunat dar la care se lucrează cu multă răbdare și dragoste pentru frumos.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu