miercuri, 24 august 2016

O dezbatere mereu în actualitate: preț versus calitate


          Mulți dintre clienți vor în continuare ca florile pentru nuntă să fie “minunate”, “extraordinare”, “fabuloase”, vin pregătiți cu fotografii de pe diferite site-uri unde sunt aranjamente care conțin zeci de fire de orhidee, sau trandafiri David Austin sau nenumarate hortensii și bujori, flori exotice sau flori extrem de rare si de greu de găsit, dar, în același timp, vin pregătiți să negocieze la sânge și dacă se poate ca florile pentru întreaga nuntă să coste undeva în jur la 2000 de lei ar fi perfect.
          Ei bine, nu se poate!  Trebuie să vii cu așteptări realiste conform bugetului pe care te-ai gândit într-un fel sau altul să îl aloci pentru această parte a nunții. Să nu te surprindă dacă floristul se va uita în ochii tai după ce îi vei arăta minunățiile respective și te va întreba ce buget ai alocat.  Va încerca să iți explice că tot ce iți dorești tu așa ca în fotografiile alese de tine va costa, și pe lângă costul florilor te va costa conceptul (pentru că un florist care se respectă va crea un concept nou pentru fiecare nuntă, nu doar va copia o poza aratată), va costa experiența floristului (pentru că a investit în ani de studiu și de școli și de seminarii pentru a ajunge la un anumit nivel), vor costa florile si materialele folosite (și nu, nu vor fi ieftine zeci de fire de orhidee într-un aranjament) și nu în ultimul rând va costa manopera (pentru ca va lucra o echipă întreagă zeci de ore încontinuu pentru a crea aranjamentele respective).
         Prețul mic oferit de concurență nu înseamnă că este și că va fi cea mai buna alegere în ziua evenimentului. S-ar putea ca hortensiile tale să fie ofilite, trandafirii să fie putreziți  parțial etc. Da, probabil că nu se vor vedea neaparat si vor observa aceste detalii niște ochi experimentați dar e păcat. E păcat să cedezi calitatea în fața prețului, când ai putea să ai la nuntă aranjamente de care să continui să te bucuri tu și invitații (dacă se vor face cadou la final) încă cel puțin o săptămână, dacă nu două.
          Dacă totuși vă doriți un anumit florist pentru ziua nunții și care stiți că este cunoscut pentru calitatea lucrărilor, puteți să regândiți abordarea împreună cu acesta. Din aranjamentul cu orhidee se mai pot scoate câteva fire, sau se pot înlocui cu alte flori la fel de spectaculoase.
         Sper ca pe viitor miresele să înțeleagă ce înseamnă să sacrifici calitatea florilor din ziua nunții în direcția prețului și să aprecieze mai mult calitatea și munca floriștilor care stau în spatele evenimenului. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu