luni, 31 octombrie 2016

Alegerea buchetului de mireasă



Buchetul de mireasă…una dintre alegerile cele mai dificile când vine vorba despre ziua specială. Trebuie ales cu sufletul si apoi cu mintea. Da, am spus bine, cu sufletul si apoi cu mintea. Fiecare mireasă are cel puțin o floare pe care o preferă. Fie că este vorba despre nobilul trandafir, bujori sau globurile frumoaselor hortensii, flori de câmp sau lalele, toate avem o floare preferată pe care o iubim și pe care o alegem să fie piesa centrală a buchetului, să ne încânte privirea în timp ce pășim spre altar. În jurul acestei flori se va construi întregul buchet, și uneori toate aranjamentele florale ce țin de nuntă.


Nu există un trend al buchetelor. Miresele sunt diferite și nu se poate vorbi neaparat despre un trend atunci cand se discută despre buchetul de mireasă în ceea ce privește florile, dar în fiecare an colecția de flori se îmbogățește cu soiuri noi spectaculoase prin colorit, formă și de ce nu, miros.


În momentul în care v-ați ales un florist care să se ocupe de acest aspect este bine sa discutați cu el și să luați în seamă și recomandările făcute de acesta. Trebuie avute în vedere câteva aspecte în aceste discuții. În primul rând sezonalitatea florilor. Industria florilor este extrem de dezvoltată și extinsă și acum putem avea dalii în mai, gladiole în februarie sau orice alte flori extrasezon. Dar trebuie să fim deschiși și să înțelegem că nu vor avea același preț ca și în plin sezon. Puteți discuta cu floristul să vă recomande alternative la florile dorite care să se încadreze în bugetul dumneavoastră gândit pentru acest aspect.


       În al doilea rând forma buchetului este extrem de importantă. Fie că veți dori un buchet sauvage, unul rotund sau unul curgător trebuie gândit în așa fel încât să se potrivească cu silueta și cu stilul de rochie ales de dumneavoastră. Daca veți dori un buchet imens, sauvage și dumneavoastră aveți o siluetă mignonă și o rochie tip sirenă, să vă gândiți că s-ar putea ca acest tip de buchet să vă acopere și să vă epateze. Sau daca aveți o siluetă înaltă și subțire optați pentru ceva ce să pună în valoare acest lucru, un buchet elegant și fluid.


Și nu în ultimul rând, cromatica buchetului este importantă. Daca aveți o rochie ivoire sau albă, puteți îndrăzni culori mai tari în buchetul de mireasă ca să contrasteze pe tonul deschis al rochiei. Dacă veți alege tonuri de alb, ivoire sau roz pal în buchet, discutați cu floristul despre un accent de culoare, fie în buchet fie în panglica cu care se va lega, tocmai pentru a scoate în evidență atât buchetul cât și pe dumneavoastră. Vă garantăm că veți avea amintiri minunate atunci când veți privi peste ani fotografiile din ziua nunții.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu